Skip to main content

Voor het Dordtse glossy magazine Lifestyle Dordrecht heb ik ruim 10 jaar foto’s gemaakt. In die tijd heb ik heel veel uiteenlopende onderwerpen gefotografeerd. Ik was vrij vrij om concepten te bedenken voor fotoreportages. Het idee om schoenen op een bijzondere manier te fotograferen leidde tot de reportage ‘Moordschoenen’.

Sieraden fotograferen is een vak apart. De uitdaging is om het materiaal en de vorm goed te laten zien op de foto. Ook als de klant vraagt om foto’s in Zwart-wit

Een ander thema voor de fotografie van sieraden voor het blad Lifestyle Dordrecht was ‘Zoete verleiders’

Bijzonder was het maken van een modereportage voor Lifestyle Dordrecht in het museum van Gijn. Ik heb geprobeerd het lichtgebruik van de oude meesters te evenaren door bijna schilderijachtige foto’s te maken

Water loopt als een rode waterval door mijn werk. Mijn woonplaats Dordrecht is omgeven door water; ik hou van zeilen en duiken. Vandaar veel reportages waar water een rol speelt.

Muziek is heerlijk om naar te luisteren, maar ook geweldig om te fotograferen. Al vele jaren coördineer ik als vrijwilliger de foto en videoploeg van het gratis  muziekfestival Big Riversin Dordrecht.

Rob van der Pas fotografie zet onder andere ook de volgende merken in de spotlights